Sveriges Befolkning 1970

Sveriges Släktforskarförbund har sammanställt CD-skivan med uppgifter ur Riksskatteverkets databas med folkbokföringsuppgifter. Skivan innehåller persondata om drygt 8 miljoner personer som var skrivna i Sverige under november 1970.

Följande uppgifter ingår:

När man funnit en eftersökt person kan man enkelt se vilka övriga personer som var mantalsskrivna på samma adress och/eller samma fastighet, samt vilka som var skrivna i samma område. Du får alltså de uppgifter du behöver för att via det Lokala skattekontorets "Allmänhetens terminal" kunna leta upp en nu levande persons aktuella adress.

Följande presentation är citerat från Sveriges Släktforskarförbunds Förbundsrötter: För forskare är CD-skivan Sveriges Befolkning 1970 en guldgruva. Aldrig tidigare har ett så omfattande databaserat material blivit lätt tillgängligt för gemene man i Sverige. Här finns persondata om 8 072 793 personer som bodde i Sverige i november 1970 (för Västmanlands län året efter.) Användningsområdena är otaliga. Vad hände mormors syster som var född i slutet av 1800-talet? Du vet hennes förnamn och födelsedatum men inte om hon var gift. I Sveriges befolkning kan du - om hon levde 1970 -få fram den gamla damens födelseförsamling, adress 1970, boendeförsamling och namn som gift, förutom maken om han ännu är i livet. För yngre personer, med hemmavarande barn, kan man få fram hela familjens struktur, visserligen inte garanterad biologisk relation, men boende på samma adress. Juridiska byråer, journalister och församlingar kan snabbt och enkelt ta reda på födelseuppgifter om en person.

<<- Tillbaka