Historik

Föreningen Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs bildades under namnet Norra Ångermanlands Hembygdsforskare den 11 november 1978. Den 1 oktober 1989 ändrades namnet till det nuvarande Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs (HSN). Föreningen är medlem i Sveriges Släktforskarförbund och har sedan den 1 augusti 1996 en egen lokal på Ångermanlandsgatan 28A i Örnsköldsvik.

Allmänt

HSN arbetar bland annat med att registrera och sammanställa på data media personer och familjer som har bott och verkat i de församlingar som vi har i vårt närområde. Detta är för att hjälpa våra medlemmar och andra som har stött på problem eller tappat bort någon som flyttat mellan de olika församlingarna. HSN har ett välsorterat referensbibliotek samt många CD-databaser, böcker och skrifter med släkthistorisk anknytning till försäljning. Det finns tillgång till trådlöst nätverk, datorer samt möjlighet att söka i skannade kyrkoarkiv hos Arkiv Digital och SVAR. Icke att förglömma så finns även CD-Databaser om Sveriges befolkning samt vad i övrigt utgetts av Sveriges Släktforskarförbund med flera organisationer.

Hitta till föreningslokalen

Karta: Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Bussförbindelser:
Linje 403, Centrum – Arnäsvall
Linje 404, Centrum – Vintergatan – Sjukhuset
Linje 405, Centrum – Sjukhuset – Vintergatan
Hållplats ‘Industrigränd’

Se www.dintur.se för tidtabell.

Medlemsavgift per år:

Enskild medlem 175 kr
Familj (ett par) 200 kr
Ungdomar upp till 20 år 40 kr
Föreningar 100 kr

Anmälan om medlemskap kan göras här

Medlemsavgiften sättes in på plusgiro 437 05 05-2 eller bankgiro 5878-2574.
Kom alltid ihåg att på inbetalningskortet ange namn & adress samt vad inbetalningen gäller!

Medlemsinformation register

Medlemmar som har e-postadress och telefonnummer ombeds att meddela detta till kassören. Vi har då möjlighet att skicka e-post eller att komma i kontakt per telefon.

Medlemsinformation hemsida

Medlemmar som vill få sin hemsida införd under ‘Medlemmars hemsidor’ på länksidan kan maila webmaster. Detta under förutsättning att hemsidorna på något sätt berör släkt-/hembygdsforskning.